1 week in Griekenland: De beste reisroute + Tips

0

Rondreis Griekenland: 1 week – Bezienswaardigheden + Beste hotels

U wilt een reis van 1 week naar Griekenland maken en bent op zoek naar de beste route?

Dan ben je aan het juiste adres!

Om u te helpen bij het plannen van uw verblijf, heb ik deze reisroute voor een week in Griekenland voorbereid. U zult enkele van de beste bezienswaardigheden van dit land ontdekken!

Op deze route bezoekt u Athene, de hoofdstad en het wereldberoemde eiland Santorini in de Cycladen-archipel.

Een korte opmerking: Als je liever centraal Griekenland (Athene en de Peloponnesos) bezoekt, moet je mijn andere reisverslag lezen: Hoe kun je 6, 7 of 8 dagen in Midden-Griekenland doorbrengen?

Voor deze route geef ik u, naast de beste activiteiten en attracties, ook mijn beste tips en een lijst van de beste accommodaties volgens uw budget.

Wat zijn dan de beste bestemmingen voor een reis van 1 week in Griekenland?

Dit artikel is automatisch naar het Nederlands vertaald. Als je liever het originele artikel leest, dan kan dat in het Engels, Duits of Frans.

1) Athene (3 dagen)

Om Griekenland te bezoeken, kunt u het beste direct in Athene, de hoofdstad, landen.

Het is heel gemakkelijk om Athene te voet te bezoeken, dus je hoeft geen auto te huren voor de eerste 3 dagen in Griekenland!

Om het centrum van de stad te bereiken vanaf de internationale luchthaven heeft u 4 mogelijkheden:

  • Neem een taxi: het duurt ongeveer 50 minuten en kost 40 euro. Wees niet onder de indruk van de wachtrij, die gaat relatief snel.
  • Neem de metro (lijn3- de blauwe): dat is heel praktisch, je vermijdt de files op de weg, vooral tijdens de spitsuren! U kunt het centrum van de stad in 45 minuten bereiken.
  • Neem de bus: Lijn X95 brengt u over een uur naar het Syntagmaplein, de klok rond. Het is de goedkoopste manier om naar het centrum te komen en kost slechts 6€.
  • Er is nog een andere mogelijkheid: u kunt uw hotel vragen of zij een luchthavenshuttle service aanbieden. Als dat het geval is, zal de hotelbus op het vliegveld op u wachten wanneer u landt en u rechtstreeks naar uw hotel brengen.

Laten we het bezoek aan Athene beginnen met de Akropolis, de beroemdste archeologische site van de hoofdstad. U kunt de Akropolis te voet of met de metro bereiken, afhankelijk van de locatie van uw hotel. Het dichtstbijzijnde metrostation heet “Acropoli”, je kunt het gemakkelijk onthouden!

Maar voordat je de archeologische site bezoekt, moet je eerst het Akropolismuseum bezoeken. Het ligt naast de Akropolis, en je zult een apart kaartje moeten kopen.

Daar krijg je een beter inzicht in de historische context en de bouw van de Akropolis. In het museum kunt u ook alle overblijfselen bewonderen die op deze site zijn ontdekt. En vergeet niet uw bezoek af te sluiten op het terras op de bovenste verdieping, want het biedt een prachtig uitzicht op de Akropolis.

Aangezien het het meest populaire museum in Athene is, moet je echt koop hier uw Skip the Line tickets:

Nu je ondergedompeld bent in de geschiedenis van Athene, is het tijd om de Akropolis te bezoeken!

Deze UNESCO-werelderfgoedlocatie is een van de meest bezochte oude locaties in Griekenland. Tijdens uw bezoek zult u het beroemdste monument bewonderen: Het Parthenon. Het is het eerste gebouw ter wereld dat volledig uit marmer is opgetrokken.

U zult dit ook zien:
  • De Propylae, de monumentale poort naar de site.
  • Het Erechtheion (of Erechtheum), waar 6 jonge meisjesbeelden als zuilen werden gebruikt.
  • De tempel van Athena Nike
  • Het oude theater
  • De Odeon van Herodes Atticus
Athen
Acropolis Athene

Als je na deze drukke ochtend moet uitrusten, wat dacht je dan van een lunchpauze in een van de vele restaurants in de buurt van de Akropolis?

U kunt ook een typisch Griekse sandwich proberen: de gyros (er zijn 2 versies, kip of varkensvlees). Ik moet toegeven dat gyros en ijs waren mijn dagelijkse lunch tijdens mijn tournee in Griekenland! Het lijkt misschien ongezond, maar het werd gecompenseerd door de goed gevulde dagen 😋 (we hebben veel gelopen).

Daarna kunt u uw bezoek voortzetten met een korte wandeling in de wijk Plaka, die zich aan de voet van de Akropolis bevindt. Deze wijk is een van de oudste wijken van Athene. U zult genieten van de typische steegjes met veel neoklassieke huizen en Byzantijnse gebouwen

Hier vindt u ook veel souvenirwinkels.

Daarna gaat uw tournee door de historische plaatsen van Athene verder met van de oude Agora doorgaan metTegenwoordig ligt het complex grotendeels in puin, met uitzondering van de gerestaureerde tempel van Hephaestus.

In het oude Griekenland is de Agora het culturele, politieke en sociale centrum van de stad. De museum, gelegen in het complex, toont de voorwerpen en beelden die tijdens de archeologische opgravingen zijn gevonden.

Na het verlaten van de Agora gaat u naar de wijk Monastiraki. Er zijn veel kleine winkeltjes met souvenirs, kleding of sieraden. Men heeft het gevoel in de Arabische soeks te zijn!

Om deze grote dag in Athene af te sluiten, beklimt u de Philopappos Hill om de zonsondergang over de Akropolis en het Parthenon te bewonderen.

En als u ’s avonds het begin van uw vakantie in Griekenland wilt vieren, moet u naar het Gazi-district gaan. Het is de beste plek om iets te drinken of zelfs de hele nacht door te brengen in een nachtclub!

Overnachting in Athene.

Philopapposhügel
Philopappos Hill, gezien vanaf het Odeon van Herodes Atticus (Akropolis)

Voor deze tweede dag van uw reis van een week door Griekenland blijven we in Athene en bezoeken we de rest van deze stad.

Uw eerste bezoek van de dag is Panatheic Stadium of Kallimarmaro. Het is gebouwd om atletiekwedstrijden en wagenrennen te organiseren. Gladiatorengevechten werden hier ook gehouden tot in de 19e eeuw, toen de plaats de eerste moderne Olympische Spelen.

U kunt het stadion bezoeken voor 5€, maar u kunt het net zo goed van buitenaf zien. Als u niet wilt betalen, kunt u het beste naar het openbare park bij het stadion gaan, waar u gratis naar het bovenste gedeelte van de tribunes kunt gaan. Van daaruit het uitzicht op de Akropolis is adembenemend.

Maak daarna een korte fotostop om nog 2 oude sites te zien, de Boog van Hadrianus en de Tempel van de Olympische Zeus (zichtbaar van buitenaf). U zult ook genieten van wat groen in Zappeion Park en National Park Als u met kinderen reist, zullen ze hier genieten van de speeltuinen.

Als je het park oversteekt, kom je op het Syntagmaplein, het hoofdplein van Athene. Daar ziet u het parlementsgebouw en de ceremonie van de wisseling van de wacht. Het vindt elk uur plaats en stelt u in staat om om de traditionele uniformen van de bewakers (de Evzones) met rokken, panty’s en pompoenschoenen te bewonderen!

Ga van Syntagma Square naar Ermou Street, De belangrijkste winkelstraat van Athene. Daar vindt u de meeste grote internationale merken. Maak uw creditcard klaar!

Bezoek dan het Nationaal Archeologisch Museum van Athene, waar je vele oude voorwerpen kunt bewonderen die in Griekenland zijn ontdekt, van het Neolithicum tot de Romeinse tijd.

Sluit deze dag af met een bezoek aan de Lycabettus, een van de beste plekken om te genieten van de zonsondergang in Athene. U heeft de keuze om te wandelen of de kabelbaan de heuvel op te gaan

Breng nog een nacht door in Athene.

Berg Lycabettus
Berglycabettus

Voor de derde dag van uw 1 week durende reisroute in Griekenland, moet u de omgeving van Athene bezoeken. Vanuit Athene kunt u naar het strand, Kaap Sounion, de Peloponnesos, Delphi of de Saronische Eilanden.

Als u onafhankelijk wilt zijn, moet u een auto huren: de beste autoverhuur website is Rentalcars.com.

En als u geen auto wilt huren voor slechts 1 dag, kunt u ook een volledige dagtocht vanuit Athene boeken.

Mijn favoriete plek is de oude site van Delphi, die twee en een half uur van Athene ligt. Het is misschien een beetje ver, maar het is echt de moeite waard om te rijden! Op de Parnassus berg ontdek je de Tempel van Apollo, waar het orakel van Delphi, Pythia, de instructies van Apollo van de goden aan de mens overbracht.

U bezoekt ook het theater, het stadion en geniet van een adembenemend uitzicht over de vallei. Mis het bezoek aan het Archeologisch Museum van Delphi niet.

De prijs van deze dagtocht vanuit Athene is inclusief alle entreegelden, transport, gids en lunch. Het enige wat je hoeft te doen is in de bus stappen en genieten van de reis!

Klik op onderstaande knop voor meer informatie over uw reis naar Delphi:

Delphi
Delphi

Als u dichter bij Athene wilt blijven, zijn er verschillende andere excursies beschikbaar:

  • Vanuit Athene – bezoek de tempel van Poseidon en Kaap Sounion: Tijdens deze dagtour rijdt u naar Kaap Sounion, dat aan het einde van het schiereiland Attica ligt. Tijdens de rit ziet u de beroemde stranden van de Apollo Kust. Dan bezoekt u de tempel van Poseidon. Deze tempel is gebouwd op een heuvel en het landschap eromheen is adembenemend, vooral bij zonsondergang!
  • Vanuit Athene – Bezoek de Saronische Eilanden: Wat dacht u van een volledige dag boottocht naar de Saronische Eilanden? Daar bezoekt u de eilanden Poros, Hydra en Aegina. De lunch is bij de prijs inbegrepen.
  • Vanuit Athene – Een volledige dag Myceense en Epidauro’s reis: Deze busdagtour begint met de archeologische vindplaats van Mycene, waar ooit koning Agamemnon woonde. Daarna wordt in Nafplio een stop gemaakt om het Palamidi Fort te bewonderen. Tot slot ontdekt u het antieke theater van Epidauros. Entreegelden, transfer, gids en lunch zijn inbegrepen!

Na deze drukke dag breng je nog een laatste nacht door in Athene.

In mijn artikel vind je de beste bezienswaardigheden van Athene Bezoek Athene: de ultieme reisgids.

Voyage Tips - Advice

Als u de 6 beroemdste oude sites van Athene wilt bezoeken, zoals

  1. De oude agora
  2. Hadrian’s Bibliotheek
  3. De tempel van Olympian Zeus
  4. De Romeinse Agora
  5. Het Aristoteles Lyceum
  6. De Kerameikos.

Dan moet je het $30 combiticket kopen. Het is geldig voor 5 dagen en het is een Skip the Line ticket.

Om dit combinatieticket te krijgen, is het heel eenvoudig, je hoeft het alleen maar te boeken door op de onderstaande knop te klikken:

 

Om het meeste uit je bezoek aan Athene te halen, moet je kiezen voor de Athene City Pass. Het omvat alle must-see attracties, zoals:

  • Het hierboven vermelde gecombineerde Acropolis ticket
  • Het toegangsticket voor het Akropolis Museum
  • Een audiogids voor je bezoek aan Athene
  • 10% korting op alle andere attracties in Athene.

Klik hier om het te boeken:

 

En als je alles wilt leren over de geschiedenis van de Akropolis, kun je het beste kiezen voor een rondleiding (het is ook een skip-the-line ticket).

De beste gids in het Engels is die van GetyourGuide Originals. Het is zo geweldig (en de organisatoren weten het) dat ze je een volledige terugbetaling zullen geven als je niet hebt genoten van je bezoek!

Het enige wat u hoeft te doen om ze te boeken is op de onderstaande knop te klikken:

Accommodatie in Athene

  • Bedsteekeinde Hostel: Een jeugdherberg op 300m van het Monastiraki-plein en 700m van de Akropolis. Slaapzalen vanaf 18€ per nacht. Voordelen: de locatie, het echt vriendelijke personeel en de netheid!
  • Evripides Hotel: 400 m van de Ermou-straat en 500 m van de wijk Monastiraki. De kamers zijn eenvoudig maar comfortabel, vanaf 70€ per nacht, inclusief ontbijt. Wat ik geweldig vond: het adembenemende uitzicht op de Akropolis vanaf het dakterras, de locatie (perfect om Athene te voet te bezoeken) en het vriendelijke en behulpzame personeel! Een goede keuze in Athene vanwege de uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding!
  • Amalia Hotel: Gelegen op het Syntagmaplein, recht tegenover de Nationale Tuinen. De tweepersoonskamers zijn modern en ruim. Sommige hebben zelfs een balkon met een prachtig uitzicht op de tuinen. De prijs begint bij 155€ per nacht inclusief ontbijt. Pluspunten: Het comfort, het rijke ontbijt en de ligging in het centrum van Athene.
  • Wyndham Grand Athens: Het 5-sterrenhotel ligt op 1 km van Ermou Street en 1,5 km van de Akropolis. U zult genieten van de stijlvolle en moderne tweepersoonskamers, vanaf 200€ per nacht. Ontbijt kost 16€. Plus: het buitenzwembad op het dak, het uitzicht op de Acropolis, het kuurcentrum en de ligging naast een metrostation!
  • Electra Metropolis: Het 5-sterrenhotel ligt op slechts 200 m van het Syntagmaplein en 600 m van de Akropolis. De prijs voor een ruime en comfortabele tweepersoonskamer begint bij 270€ per nacht, inclusief ontbijt. Wat ik mooi vond: de ideale locatie, het uitzicht vanaf het dakterras op de Acropolis, het geweldige restaurant, het zwembad. De beste keuze voor een luxueus verblijf in Athene!
Electra Metropolis - 5-Sterne-Hotel in Athen
Electra Metropolis – 5-sterren hotel in Athene

2) Santorini (3 dagen)

Nu begint het tweede deel van uw reis van een week door Griekenland: wat dacht u van een complete verandering van omgeving? Op naar Santorini, naar de Cycladen!

U kunt van Athene naar Santorini reizen per boot of vliegtuig.

Naar mijn mening is het beste om het vliegtuig te nemen: Het is niet per se duurder dan de boot, en je verspilt niet een hele dag aan de overtocht. Voor een reis van een week denk ik dat vliegen verreweg de beste keuze is.

Als je eenmaal in Santorini bent aangekomen, kun je mijn aanbevolen route volgen, die ik je nu zal geven. Ik zal u ook mijn beste tips geven om het beroemdste en meest romantische eiland van de Cycladen te bezoeken.

Ten eerste, als u Santorini in 3 dagen wilt bezoeken, kunt u beter een auto huren. Neem een kijkje op de website Rentalcars.com om de prijzen van de huurauto’s te vergelijken en de huurauto te kiezen die het beste bij u past.

Ik raad u aan een verzekering af te sluiten, zodat u gedekt bent in geval van schade of ongevallen. Rentalcars.com biedt de “full comprehensive insurance” aan, die zeer effectief is (ze hebben me tot nu toe meer dan 1.200 Euro terugbetaald).

Het kan heel nuttig zijn in Santorini, omdat de straten en parkeerplaatsen vaak smal zijn en sommige mensen niet erg voorzichtig zijn, dus een kras of hobbel die je een paar honderd euro kost, kan heel snel gebeuren.

Zodra u uw auto heeft gehuurd, gaat u verder naar één van de beroemdste dorpen op Santorini: Fira.

Gelegen aan de rand van de caldera, ziet Fira eruit als een ansichtkaartlandschap. Daar ontdekt u mooie witte en blauwe huizen, luxe hotels met oneindigheidszwembaden en eersteklas winkels. Het enige wat je hoeft te doen is wandel door de smalle steegjes om te genieten van een prachtig uitzicht.

Vanuit Fira kunt u naar 2 andere dorpen lopen, die zich op het hoogste punt van de caldera bevinden: Firostefani en Imerovigli.

Wat dacht u na de lunchpauze van een wandeling over het mooiste wandelpad van Santorini? Vanuit Fira leidt deze weg naar de stad Oia. Je hebt al een klein deel van Fira tot Imerovigli gedaan!

Volg het pad langs de caldera naar Oia en vergeet de fotostops niet: u zult genieten van een prachtig uitzicht kan en je zal niet moe worden van het kijken naar deze landschappen!

En als je geen zin hebt om te lopen, kun je ook direct met de auto naar Oia gaan.

Eenmaal in Oia zult u genieten van een wandeling in de typische straten van Santorini’s andere meest bezochte dorp.

En aan het eind van de dag, 1 uur voor zonsondergang, kies je een goede plek om de zonsondergang te bewonderen. Als je er eenmaal een hebt gevonden, laat het dan niet zitten: duizenden toeristen (waaronder jij!) komen hier om de beroemdste show (de zonsondergang) op Santorini te bewonderen.

Overnachting op Santorini.

Santorini
Oia

Laten we deze een week durende rondreis in Griekenland voortzetten met uw programma van de tweede dag op Santorini.

Cruises zijn een van de meest populaire toeristische attracties op het eiland. Wat dacht u van een boottochtje naar de omgeving van Santorini? De klassieke eendaagse cruise omvat 3 stops:

  • Nea Kameni Island, met zijn nog actieve vulkaan. Je kunt zelfs naar de top van de krater klimmen.
  • Palea Kameni Hot Springs, een must om te zwemmen!
  • Het eiland Therasia, dat tegenover Santorini ligt.

Deze 39€ per persoon tour is inclusief een transfer van en naar uw hotel, audiocommentaar, de cruise en de 3 stops.

Deze eendaagse boottochten zijn erg populair. Je moet ze op voorhand boeken, vooral in het hoogseizoen! U kunt uw tour direct hier boeken door op de onderstaande knop te klikken.

U kunt ook luxere cruises boeken: zeilen op een catamaran met 3 verschillende stops (waaronder de Hot Springs) om te zwemmen.

Snorkeluitrusting, een complete barbecuelunch en onbeperkte frisdrank zijn bij de prijs inbegrepen.

U heeft ook de mogelijkheid om de zonsondergang boven Santorini vanaf de zee te bekijken!

Bootsfahrt Santorini
Boottocht rond Santorini

Voor uw laatste dag op Santorini moet u een roadtrip maken rond het eiland om andere mooie plekken te ontdekken.

Santorini bestaat niet alleen uit Fira en Oia. Er is nog zoveel meer te ontdekken! Je hoeft alleen maar je auto te nemen en het eiland te verkennen.

U kunt bijvoorbeeld de pittoreske dorpjes Pyrgos, Megalochori en Emporio bezoeken.

Als u geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Santorini, bezoek dan de oude site van Akrotiri. Deze oude Minoïsche stad werd verwoest door een vulkaanuitbarsting zoals Pompeii in Italië. Het enige verschil is dat Akrotiri onbewoond was toen het gebeurde.

Old Thera is een andere oude archeologische site op Santorini die ook een bezoek waard is. Daar kunt u ook genieten van een prachtig uitzicht vanaf de heuvel Mesa Vouno.

Wijnliefhebbers weten dat Santorini ook uitstekende witte wijnen produceert en dat er enkele wijngaarden op het eiland zijn. Dus als u wilt, kunt u ook een wijntour boeken. Gedurende 5 uur bezoekt u de wijngaarden en proeft u natuurlijk enkele wijnen! Wijntours zijn een geweldige kans om een dozijn van de beste wijnen van Santorini te proeven.

Deze wijntours zijn zeer comfortabel: u wordt opgehaald bij uw hotel en weer afgezet. Tijdens de rondleiding heeft u de beschikking over een oenologische gids en de uitleg van de wijnmakers. Een ander voordeel is dat de tour met een kleine groep van maximaal 8 personen plaatsvindt.

Eindelijk kunt u uw dag afsluiten op een van de beste stranden van Santorini!

De meest bekende en populaire stranden zijn Khamari en Perissa met hun vulkanisch zwart zand. Het Rode Strand, omgeven door hoge okerkleurige rotsen, is ook erg beroemd. Daar kunt u ligstoelen en parasols huren.

Als u een week in Griekenland bent met uw familie, zult u ook genieten van het strand van Monolithos. Het ondiepe water maakt het een ideale plek voor kinderen om te spelen!

Breng een laatste nacht door op Santorini.

De volgende dag is het tijd om uw retourvlucht of boot te nemen. Santorini heeft een internationale luchthaven, dus u kunt direct naar huis vliegen of een aansluitende vlucht in Athene nemen.

Voor meer details over de beste plaatsen om te bezoeken in Santorini, kunt u mijn artikel lezen: Bezoek Santorini: de ultieme reisgids.

Accommodatie op Santorini

U moet weten dat alles erg duur is in Santorini, vooral in de dorpen van de caldera zoals Oia en Fira.

Als u op zoek bent naar goedkopere accommodatie, kunt u beter uw hotels buiten deze 2 steden boeken.

En vergeet niet, op Santorini moet u nog meer dan waar dan ook, uw hotels zo vroeg mogelijk van tevoren boeken!

Om u te helpen uw keuze te maken, heb ik een lijst samengesteld van de beste accommodaties op Santorini, afhankelijk van uw bestemming en budget.

De beste hotels in Oia

  • Aethrio Hotel: Gelegen in Oia, op een paar stappen van het hoofdplein. U kunt tweepersoonskamers, studio’s of appartementen met of zonder balkon huren. De prijs begint bij 160€ per nacht, inclusief ontbijt. Plus: het zwembad, de grote kamers, het dakterras om de zonsondergang te bewonderen. Het is een van de goedkoopste plaatsen in Oia en biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding!
  • Caldera Premium Villas: Gelegen in het centrum van Oia, zult u genieten van de Troglodyte Suites met een adembenemend uitzicht op de zee en de caldera, vanaf 290€ per nacht, inclusief ontbijt. Pluspunten: het zwembad, de inrichting van de kamers en de locatie.
  • Theodora Suites Appartement: Gelegen in het hart van de stad. Studio’s met kleine keuken, koelkast, privé terras en jacuzzi, vanaf 350€, ontbijt inbegrepen. Waar ik van hield: de jacuzzi’s, het adembenemende uitzicht, het vriendelijke personeel.
  • Andronis Boutique Hotel: 5-sterren hotel in Oia. Hier geniet u van grote suites met uitzicht op de caldera, een eigen balkon en een eigen jacuzzi of zwembad, vanaf 800€, inclusief ontbijt. Pluspunten: het idyllische landschap en de rust. Het is mijn aanbeveling voor een romantisch verblijf van een maand in Griekenland!
  • Katikies Hotel – The Leading Hotels of the World: Het luxueuze hotel biedt kamers en suites met een prachtig uitzicht, een bad en een spa. De prijs begint bij 1000€ inclusief ontbijt. Waar ik van hield: de zwembaden, de kuuroorden, het prachtige uitzicht en het eten! Het is mijn aanbeveling voor een luxe verblijf op Santorini!
Katikies Hotel The Leading Hotels of the World
Hotel Katikies – De toonaangevende hotels van de wereld

De beste hotels in Fira

  • Galatia Villas: Het hotel ligt op 10 minuten van het centrum van Fira. De tweepersoonskamers zijn vrij eenvoudig maar mooi, en de prijs begint bij slechts 80€ per nacht. Pluspunten: de jacuzzi op het dak, het vriendelijke personeel, de goede prijs-kwaliteitverhouding voor Santorini.
  • Lilium Santorini Villa: Gelegen aan de rand van de caldera. Deze elegante en moderne tweepersoonskamers met uitzicht op zee zijn beschikbaar vanaf 315€ inclusief ontbijt. Waar ik van hield: het zwembad, de uitzonderlijke ligging, het vriendelijke en gastvrije personeel.
  • Cosmopolitan suites – Kleine luxe hotels van de wereld: Gelegen in het hart van Fira. Charmante kamer in zuivere Cycladische stijl, met privé balkon, vanaf 550€, ontbijt inbegrepen. Pluspunten: het overloopzwembad boven de klif en de luxe hoteldiensten. Dit is de perfecte plek voor een verliefd stel op Santorini!
  • Aria Suites: Dit hoogwaardige hotel in Fira biedt slechts 6 suites en luxe villa’s, volledig uitgerust (u krijgt zelfs een laptop), vanaf 700€ per nacht. Wat ik mooi vond: de prachtige locatie, het zwembad en de beschikbaarheid van het personeel Dit is een geweldige keuze voor een luxueus en romantisch verblijf in Fira!
Arias Suites
Arias Suites

Andere goede en goedkopere accommodaties op het eiland Santorini:

  • Memories Beach Hotel: Het ligt recht tegenover het strand van Monolithos. Comfortabele, moderne kamers vanaf 65€ per nacht, inclusief ontbijt. Pluspunten: het zwembad, de rust en het vriendelijke personeel.
  • Rose Suites: Gelegen in Vourvoulos, op slechts 4 kilometer van Fira. De studio’s en appartementen zijn goed uitgerust en ingericht, met een kleine keuken en een eigen terras. De prijzen beginnen vanaf 75€ per nacht. Waar ik van hield: het zwembad, de rust, de decoratie. De koelkast zit ook vol met alles wat je nodig hebt voor het ontbijt. Dit is de beste keuze op Santorini voor zijn uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding!
  • Hippocampus Hotel: Gelegen in Kamari, op slechts 50 meter van het strand. De kamers, met uitzicht op het zwembad of de tuin, zijn vanaf 85€ per nacht, inclusief ontbijt. Pluspunten: het zwembad, de ideale ligging nabij het strand en het zeer vriendelijke personeel.
  • Meltemi Village Hotel: Gelegen in Perissa, op slechts 5 minuten van Black Beach. De kamers en suites met jacuzzi zijn vanaf 100€ per nacht, inclusief ontbijt. Waar ik van hield: de zwembaden, het kuuroord en het geweldige ontbijt. Een geweldige keuze voor een verblijf op Santorini direct aan zee!
Meltemi Village Hotel
Hotel Meltemi Village
Deine Reise buchen und dabei Geld sparen!
Anoniem

Schepper van de Voyage Tips blog, reis- en fotoliefhebber.

Leave A Reply